På denne siden vil det komme vitnesbyrd.

 

morten-skj7

 

 

 

 

 

 

Morten Skjærstads vitnesbyrd:

-se video

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Remy Andrés vitnesbyrd:

 

SUBUTEX
ble et fengsel –
avhengigheten av Gud ga meg frihet

remy01

REMY ANDRE

– Jeg hadde masse penger og trodde jeg var konge. Remy André begynner å fortelle nesten før vi rekker å sette oss ned i den mørke hotellgangen. En kort halvtime er satt av til et intervju som jeg ganske snart skjønner kommer til å forsinke oss til neste bolk med undervisning. Vi er på KRAFT-samling på et hotell ute ved havet, og etter sterke anbefalinger om å høre historien til denne mannen, har jeg fått sneket inn et intervju i en kort pause.

ALLE ANDRE VAR PROBLEMET
– Jeg har vært rusmisbruker i 14 år, og begynte da jeg var rundt 14 år. Det er vel akkurat halve livet, forteller Remy André. – Jeg utviklet først et avhengighetsforhold til hasj, deretter amfetamin og piller. Jeg finansierte det hele ved å selge partydop, og hadde masse cash i skuffene. Jeg betalte også for rusmisbruket og andre ting til flere kompiser. De var jeg grei med, det var verre med andre folk. Jeg hadde et veldig merkelig syn på livet. Jeg tenkte at jeg var over alle andre fordi jeg hadde penger og hadde folk under meg. Så det var nesten en rus i seg selv det også? – Ja, du kan si det sånn. Jeg tenkte det var alle andre det var problem med. Jeg så ned på mennesker, det var jeg som hadde skjønt det.

 

SUBUTEX VAR SPRINGBRETTET INN I TYNGRE RUS
– Etter hvert ble forbruket mitt barestørre, og da hadde jeg ikke så mye penger lenger. Til slutt ble jeg avhengig av subutex. Det skal jo være et legemiddel, men da jeg begynte å ruse meg på det ble jeg kanonstein av en liten stripe. Jeg ble avhengig av det på et blunk! Det ville antageligvis ikke hatt samme effekt på en som hadde vært heroin-avhengig, men for meg funket det fordi jeg ikke hadde vært avhengig av opiater. Da jeg ble hekta, gikk det bare nedover. Ingenting betydde noe lenger
– Subutex var grunnen til at jeg fikk smaken på tyngre rus. Jeg tenkte det bare var tapere som brukte sprøyter, jeg var jo bare en partymisbruker. Jeg ville ikke være en av de man ser på gaten som tydelig er rusa. Jeg var fint kledd og var i god form. Likevel begynte jeg etter hvert med heroin og sprøyter, fordi jeg kom til et punkt der jeg ikke brydde meg. Rus gjennom sprøyter tar bort resten av verdigheten din. Da er det ikke flere steg igjen å ta ned på rangstigen. Du tenker: Hva mer har jeg å tape?

”MY CHILD, YOU HAVE TO COME HOME”
– Det ble bare verre, sier Remy André. I denne perioden var jeg ekstremt søkende etter et dypere mening. Jeg søkte inn mot alle de store religionene, men jeg oppdaget fort at alle disse religionene var basert på hva jeg kunne gjøre for Gud.

REMY ANDRE ble betatt av Jesus, og rusen ble aldri den samme igjen

REMY ANDRE ble betatt av Jesus, og rusen ble aldri den samme igjen

Jeg kom også i kontakt med sekter som drev med mye ondt, som aktivt dyrket djevelen. – På dette tidspunktet visste jeg at Jesus døde på korset for mine synder. Jeg hadde jo blitt konfirmert en gang. Når jeg så folk som dyrket djevelen ble det virkelig for meg at også Gud var virkelig. Det gode. Jeg skaffet meg en bibel, og begynte å lese. Jeg ble betatt av Jesus. Jeg traff en messiansk jøde i byen, blikkene våre bare møttes. Jeg ble med han på et møte, og der ba de for meg. Når jeg ruset meg etter dette, funka det ikke på samme måte som før. Det eneste rusen gjorde, var å hindre at jeg ble fysisk syk. – En annen gang kranglet jeg med kjæresten min i Bergen sentrum. Plutselig kom det en mann som skilte seg ut fra alle i folkemengden. Jeg var veldig ruset, men jeg husker at jeg synes det skinte fra øynene hans. Han snakket på engelsk, og sa: ”My child, you have to come home, you have to repent, you are in great danger”. Han kom tilbake tre ganger og sa det samme. Jeg bare sendte han vekk. Siste gangen jeg sendte han bort, ga Gud meg en åpenbaring om at jeg hadde snakket med en høyere makt – en engel.

LAR OG NEDTRAPPING
– Jeg hadde fått en motivasjon til å bli rusfri. Jeg prøvde å avruse meg selv og klarte noen uker, men jeg holdt ikke ut den fysiske smerten. Det føltes som abstinensene ble verre. Jeg ville heller prøve å begrense misbruket, derfor søkte jeg meg inn i LAR. Jeg kom inn, og fikk skrevet ut 10 mg subutex som daglig dose av fastlegen min. Jeg hadde jo brukt subutex i mange år, men likevel så holdt det med deler av dosen og jeg kunne selge resten. – Jeg klarte etter hvert å trappe ned til 2 mg, og ringte fastlegen stolt for å fortelle dette. Da ringte han videre til LAR og de sa at det var uforsvarlig å drive med sånn selvmedisinering. De vil heller trappe meg opp, for å hindre sidemisbruk. Jeg ble veldig deprimert av å få denne beskjeden, fordi jeg var så fornøyd med at jeg hadde begrenset meg. Denne nedtu- ren gjorde at jeg sprakk på heroin igjen. – Jeg var tilbake på hospits, og selv om jeg hadde tatt imot Jesus, så ruset jeg meg tungt. Jeg tenkte: Nå gidder jeg ikke mer! Jeg hadde et tilbud om å komme tilbake til LAR, men jeg ville ikke. Jeg hadde truffet noen mennesker som visste om en menighet jeg kunne gå til. Det var alltid noe som kom i veien, men endelig kom jeg på et møte.

IDAG HAR REMY ANDRE stor tro på fremtiden, og hjelper andre til rusfrihet

IDAG HAR REMY ANDRE stor tro på fremtiden, og hjelper andre til rusfrihet

Jeg kom en time for sent, men fikk med meg den siste delen av talen. Det var akkurat som om alt det pastoren sa var til meg. Noen la hendene på meg og ba for meg, og jeg kjente Guds kraft komme over meg. På kirkekaffen etter møtet fortalte noen meg om Nappane Mottak & Omsorgssenter, at jeg kunne få nedtrapping på subutex der.

GUDS NÅDE BLE VEIEN TIL RUSFRIHET
– To uker etter dro jeg til Nappane. Jeg var et vrak. Jeg ble fryktelig dårlig da jeg etter to dager skulle lande av den tunge rusen. Jeg prøvde å ringe fastlegen for å få hjelp til nedtrappingen, men da fikk jeg nei, fordi de mente jeg hadde valgt å gå ut av LAR. Fastlegen hadde fått forbud fra LAR om å gi meg A, B, eller C preparater. – Jeg er den eneste som har vært på Nappane som har blitt nektet hjelp av det statlige apparatet til nedtrapping. Jeg var så dårlig at jeg tenkte dette aldri kom til å gå. Jeg svettet og var fryktelig syk. Men de ba for meg, og Gud møtte meg så enormt sterkt! Jeg ble helbredet fra de sterkeste abstinensene. Jeg ble ikke helt frisk, men jeg tror det var fordi jeg trengte å kjenne på hva jeg hadde gjort mot meg selv.

DET ER HÅP FOR ALLE!
– Subutex er grusomt, og sitter i lenge. Heroinens verste abstinenser er over etter 7-15 dager, mens jeg brukte 3-4 mnd på å svette ut subutex. Det sier litt om hvor ille det er. Etter abstinensene gikk over, fikk jeg overskudd til å begynne å lese Guds ord. Jeg leser Bibelen minst tre ganger om dagen, og det har blitt som en medisin for meg! – I dag forkynner jeg om den store friheten jeg har fått fra Gud. Jeg er forlovet med en kristen jente som ikke har vært rusmisbruker. Hun holder meg i ørene, forteller Remy André med et smil. – Jeg er ikke redd for å falle tilbake, for jeg har et helt nytt liv. Det var viktig for meg å finne en å dele livet med, som kunne være en del av dette nye livet. – Det er ingen begrensninger for hva Gud kan gjøre, hvordan han kan forvandle deg. Jeg ønsker å bruke vitnesbyrdet mitt til å vise hvor sterk Guds nåde er, og at det er håp for alle uansett hvor sterkt man er bundet av narkotika.
(Fra Maritanytt nr. 3, 2015)